Tečaji in delavnice

ZAVOD V-OGLJE
VABI NA TEČAJE KERAMIKE ZA OTROKE
IN TEČAJE KERAMIKE IN LONČARSTVA ZA ODRASLE

Tečaji so namenjeni spoznavanju različnih vrst glin, tehnikam izdelave keramičnih predmetov, pripravi na žganje in končni dodelavi izdelkov, ki so v večini predvideni za uporabo v gospodinjstvu.

Tečaji bodo potekali na sedežu zavoda, na naslovu Krožna pot 11, Voglje. Tečaji za otroke bodo predvidoma v ponedeljkih, torkih in četrtkih od 17. do 18.30 ure, za odrasle v ponedeljek, torek ali četrtek od 19. do 21. ure, za upokojence pa v ponedeljek dopoldan ali po dogovoru. Srečevali se bomo enkrat tedensko. Tečaj za otroke bo potekal od oktobra 2015 do konca maja 2016. Tečaji za odrasle obsegajo od 20 do 24 šolskih ur, odvisno od tematskega sklopa. V ceno je vključena glina, orodje, barve, žganje in glaziranje izdelkov ter strokovno vodstvo. Mesečno bodo udeleženci izdelali najmanj štiri ali več uporabnih predmetov.

Cilj tečajev je, da udeleženci ne glede na starost izdelujejo uporabne predmete (sklede, pladnje za sendviče, svečnike, dišavne lučke, skodelice, modelčke za potico…). Če jih pri uporabi razbijejo naj bi prepoznali vrsto gline in poznali tehniko izdelave, da si naredijo nove izdelke.

Prijave sprejemamo na elektronski naslov:

Za dodatne informacije lahko pokličete na tel. št.: 04 2591 291 ali 040 295 371.