Knjige

Še vedno lahko naročite knjigi:

Govor gline

(Branislav Stajević):
Govor gline je prevod knjige- učbenika o lončarstvu, avtorja Branislava Stajevića, ki ga uporablja Fakulteta za uporabne umetnosti v Beogradu, Srbija. Obsega skoraj 200 strani in vsebuje preko 300 skic in fotografij. Govori o glini, tehnologiji, načrtovanju, opremi, oblikovanju, dekoriranju, glaziranju, žganju, se posveča pokrovom in ročajem, nudi nekaj receptov in drobnih, a koristnih nasvetov … Knjiga uči o spoštovanju zgodovine, kako povezati ustvarjalnost in ustvarjalno igro, ter kako se lotiti lastnih, načrtovanih izdelkov.

Poezija čopiča (podglazurna poslikava keramike)

(Irena Radej):
Knjiga govori o podglazurni poslikavi keramike. Opisuje delavni prostor, pripravo čopičev in pigmenta, opisuje postopke dela: pripravo biskvita, izdelavo skic in risbe na biskvit, postopek poslikave, glaziranje in žganje. Knjiga je odličen učbenik, ki omogoča keramikom in ljubiteljem slikarstva resen pristop k delu, učenje različnih vzorcev poglazurne poslikave, tako, da se z upoštevanjem navodil lahko osvoji tudi najtežje poteze ter tako nudi možnost novih, lastnih motivov. Knjiga vsebuje tudi kratek zgodovinski zapis kamniške keramike.

Knjigi lahko naročite po povzetju na naslov: Zavod V-oglje, Krožna pot 11, Voglje, 4208 Šenčur ali po e-naslovu: v-oglje@t-2.si, barba.keramika@gmail.com.
Cena knjige: Govor gline 35,- €;
Poezija čopiča 25,- € + poštnina.

Knjige lahko kupite tudi osebno na sedežu Zavoda V-oglje.

Vabimo vas tudi na delavnice, tečaje, študijske krožke, na razstave keramike, na voden ogled stalne zbirke umetniške keramike v muzej občine Šenčur, na ogled strokovne literature in tudi na strokovne izlete. Vse dodatne informacije dobite na telefonskih številkah 04 2591 291, 040 295 371 (Barba) in 040 295 372 (Niko).

Vabimo vas na tečaje/delavnice žaganja v raku tehniki, »hors« raku in obvara. Izvajamo tudi tečaje dela na srednjeveškem vretenu (obrača se z roko). Za tovrstno delo ne potrebujete predznanja.